Chudý sa do brány teší

18.02.2011 21:24

Je takmer isté, že kým potrestanému Lukášovi Hroššovi vyprší päťzápasový dištanc, zaujme jeho miesto v bráne Martin Chudý. A ten sa chce svojej šance pevne chopiť..

"Chuďas" nie je v lige žiadnym nováčikom. Zo doterajších desiatich ligových zápisov zaznamenal v prebiehajúcej sezóne len dva, zhodou okolností, v ani jednom z nich neťahala Nitra za kratší povraz. Šancu potvrdiť túto štatistiku bude mať bývalý reprezentant do 21 rokov v prvom jarnom kole v Ružomberku. "Vnímam to ako veľkú zodpovednosť, jednak voči vlastnému mužstvu, ako aj klubu samotném. Určite sa posnažím čo najlepšie sa pripraviť a byť na začiatku jari v čo najlepšej forme. Do brány sa teším, moja úloha je jasná - podržať tím," povedal Chudý deň pred odcestovaním A mužstva na generálku do rakúskej Admiry.

Na doterajší priebeh zimnej prípravy má racionálny pohľad. "Zo začiatku to nebolo to pravé orechové. Mali sme tam nejaké prehry a ani moje výkony neboli najlepšie. Až tak znepokojený som však z toho nebol, vedel som, že príprava je len v začiatkoch a všetko sa postupne doladí, že forma sa bude stupňovať. Ukazujú to aj posledné dni, myslím si, že čo sa týka formy, u všetkých chalanov platí, že to ide stále k lepšiemu," pochválil si Chudý stúpajúcu výkonnosť Vrabcových zverencov.

Samotný tréner bol deň pred generálkou pokojný. Spoločne so svojím asistentom Bertom, trénerom brnakárov Mesárošom a vedúcim mužstva Demom si v piatok dopoludnia pozreli zápas juniorov s B mužstvom Žiliny. Na otázku, či v sobotňajšej generálke nastúpi tá istá zostava, ako na ligové kolo, odvetil Vrabec ešte zahmlene. "Možno," narážal na pravdepodobné zmeny na niektorých postoch. "Generálka vo Viedni je náš posledný prípravný zápas, prikladáme mu rovnakú váhu, ako keby išlo o súťaž. Nevylučujem, že príde ešte k nejakej poslednej zmene, možno jednej alebo dvoch," dodal Vrabec.

Autor: www.fcnitra.sk

Späť