Francúzsko "21" - Slovensko "21" 3:1‏

11.02.2011 21:49

Slovenský reprezentačný tím do 21 rokov prehral v prvom zápase nového kvalifikačného cyklu so svojimi rovesníkmi z krajiny galského kohúta 1:3. Dva góly víťazov zaznamenal kapitán domáceho mužstva Sebastien Corchia, pričom v prípade toho druhého napravil chybu svojho spoluhráča Rivièrea, ktorého pokutový kop slovenský brankár Bajza vyrazil. Na výsledku sa podpísalo aj vylúčenie obrancu Mareka Hlinku, ktorý v pozícii posledného brániaceho hráča v 26 min. nedokázal zastaviť prenikajúceho Pajota inak ako faulom. Čestný úspech našich zaznamenal v samom závere po výbornej akcii kapitána Filipa Kissa striedajúci Adam Žilák.

Francúzsko "21" - Slovensko "21" 3:1(1:0)
góly: 23. Camara, 47. Corchia, 50. Corchia (pok. kop), 90. Žilák
ŽK: Guilavogui, ČK: Hlinka (26.)

Slovensko "21": Bajza - Hlinka, Štetina, Košút, Čonka (78. Kolmokov), Greguš, Kiss (90. Karaš), Lalkovič (55. Žilák), Mikúš (63. Štefánik), Mak (46. Poleť), Szarka (83. Považanec)

vyjadrenie Ivana Galáda k jeho prvému reprezentačnému zápasu pod jeho taktovkou:
"Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. I napriek inkasovanému gólu sme pôsobili lepšie ako domáci tím. Výsledok ovplyvnila prísna červená karta a domáci v presile v poli o jedného hráča v ďalšom priebehu zápasu dominovali. Pozitívom našich hráčov je, že napriek nepriaznivému stavu a číselnej prevahe súpera sa pokúšali streliť gól, čo sa im nakoniec podarilo. Hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi, ktorý ukázal naše chyby, ale videl som v našom tíme veľa pozitívnych komponentov hry."

Zdroj: www.futbalsfz.sk

Späť